Pompa solar ridicare presiune BlauTech

Pompa ridicare presiune BlauTech pentru solar

               Pompa de ridicare a presiunii pentru panouri solare nepresurizate cu corp din fontă BLAUTECH poate fi folosit pentru ridicarea presiunii în instalațiile interioare a apei calde menajere. Totodată această pompă oferă soluția pentru înlăturarea problemei legate de lipsa de presiune atunci când panoul solar nepresurizat este montat la înălțime mică. Constă dintr-un kit complet de ridicare a presiunii apei calde. Este echipat cu un întrerupător automat controlat de scurgerea apei care la deschiderea unui robinet pornește pompa iar la închidere robinetului oprește pompa.

Pompa se propune a se monta în interiorul clădirii în zonă ușor accesibilă pentru mentenanță, în zone ferite de razele soarelui, de îngheț și de stropirea cu apă. Nu montați pompa în băi sau în zone cu umiditate crescută.

Întrerupătorul automat funcționează controlat de curentul de apă. Crește presiunea apei, respectiv pornește pompa la deschiderea unui robinet și oprește după închiderea robinetului. Conducta de după pompă nu trebuie să prezintă scurgeri, în caz contrar poate exista riscul pornirilor și opririlor repetate.

Pompa nu trebuie să funcționeze fără apă mai mult de 5 secunde altfel funcționarea uscată poată să distrugă garniturile și cauzeze scurgeri de lichid.

             

Pompa dedicata pentru sistemele solare nepresurizate.

Instalarea pompei in sistemul de panou solar

          Pompa de ridicare a presiunii cu corp din fontă BlauTech se instalează între rezervorul solar nepresurizat și consumator. La montarea instalației solare nepresurizate, rezervorul panoului solar trebuie să fie amplasată deasupra nivelului bateriei de amestec cu minim 3 metri, recomandat 5 metri, astfel încât, la deschiderea acestuia, sa se asigure un debit minim care să acționeze întrerupătorul automat și astfel să fie pornită pompa. În aval și în amonte de pompă se recomandă montarea unui robinet de secționare. Înainte de pompă se va monta un ventil de reținere cu clapetă în poziție orizontală. Pe conducta de alimentare cu apă, se propune a se monta un filtru fin. Instalația de alimentară cu apă trebuie să fie realizată din conducte sanitare rezistente la coroziune fără rugină.

CONTACTEAZĂ-NE:

    Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.