Vas expansiune hidrofor

Vas de expansiune pentru instalatii de incalzire si alimentare cu apa.
Corpul de forma cilindrica este confectionat din otel finisat cu vopsea rosie.
Membrana din cauciuc interschimbabila.
Pozitie de montaj orizontala pe suport propriu, racordare laterala

Vasul de expansiune pentru hidrofor este realizat din oțel foarte rezistent și poate suporta temperaturi de până la 99 de grade celsius. Vasul este o componentă menită să crească eficiența sistemului de încălzire sau a celui de alimentare cu apă. Acesta asigură protecția instalației de efectele creșterii bruște a presiunii apei din conducte.

Vasul de expansiune se folosește pentru sistemele care funcționează în regim propriu și în circuit închis, în care apa este ridicată prin intermediul hidroforului. În timpul funcționării sistemului termic cu circuit închis apar bule aer în interiorul instalației. Aerul este cel care se dilată la cald, creând astfel un surplus de presiune, care riscă să producă deteriorări și disfuncționalități sistemului termic. Vasul de expansiune preia din apa care se revarsă în timpul creșterii presiunii și contribuie la menținerea debitului normal al apei.

 

 

Avantajele utilizării vasului de expansiune cilindric sunt:

  • Protecția sistemului de încălzire
  • Reducerea presiunii apei din conducte
  • Funcționarea corectă a instalației termice
  • Creșterea duratei de viață a instalației și a sistemului termic
  • Menținerea presiunii constante a apei
  • Eficiență energetică mai ridicată

Întrebuințarea vasului de expansiune pentru hidrofor este utilă pentru a spori siguranța și fiabilitatea sistemului de încălzire cu circuit închis. Cu ajutorul acestuia este redus la minimum riscul producerii accidentelor sau a defecțiunilor cauzate de presiuni mult prea înalte. Un astfel de sistem este avantajos pentru locuințele care nu beneficiază de racordare la apă curentă.

 

♦ Disponibil pe urmatoarele dimensiuni: 24L; 50L; 80L; 100L;150L.

 

Formular cerere ofertă Cere ofertă de preţ

    Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.